Skrivläger

Våra skrivläger är till för dig som vill skriva, oavsett om du aldrig har skrivit en rad tidigare eller är en etablerad författare. Under fem dagar får du workshops, föreläsningar, tillgång till individuell coachning och kamratrespons – men det som gör resorna så unika är ”bubblan” som så många tidigare deltagare vittnar om. Gemenskapen som uppstår när vi lever, äter och upplever dagarna tillsammans går inte att beskriva för den som inte varit där – många känner efter skrivresan att de fått vänner för livet.

YNNEST. Fyra dygn med tillgång till de underbara hjärnorna och hjärtana i Mian Lodalen och Sara Lövestam. De, och de andra tjugo briljanta människorna som har delat det här med mig, har gjort fyra dagar till ett halvt liv. Där jag bland annat lärt mig hur mycket jag har att lära mig om skrivande. Och om andra människor. Och om mig själv. Vilken grej.

– Lena Zetterberg Björk

Foto: Sara Lövestam

Skriv med Mian och Sara …

  • för att ta ditt skrivande på allvar
  • för att få nya vänner
  • för att få leva i en bubbla med likasinnade i några dagar
  • för att Sara och Mian bjuder på sig själva och inkluderar ALLA i gemenskapen
  • för att få verktyg och nya infallsvinklar i ditt skrivande
  • för att komma bort från prestationsångest och fram till skrivglädje och inspiration
  • för att unna dig själv något
  • för att njuta av ett sammanhang där det queera och det feministiska är självklart
  • för att dela erfarenheter med andra som skriver
  • för att ha väldigt roligt
Foto: Sara Lövestam

Allt började 2015, med en skrivkurs i Sitges anordnad av Ingrid Hedman på Skrivresor (vi arrangerar numera kurserna i egen regi). Vad vi trodde skulle bli ett rutinuppdrag visade sig bli ett otroligt äventyr, som faktiskt förändrat både våra och andras liv.

Den värme och gemenskap som uppstod i gruppen, de skratt och den kärlek vi fick uppleva, skulle allt det gå att uppnå även hemma i Sverige? Svaret visade sig vara ja! De senaste åren har våra kurser hållit till i idylliska Stockholms skärgård. Båtutflykter, bastukvällar, nattbad och musikaftnar – men framför allt våra underbara deltagare – har gjort resorna till mer än ”bara” skrivkurser. De är livshändelser.

Jag bär med mig en så varm känsla i hela mig.

– Malin Sellberg

En skrivresa är bara början! Flera av våra tidigare outgivna deltagare har gått vidare med sitt skrivande och fått romaner och noveller publicerade. Många vill också behålla gemenskapen och fortsätter att hålla kontakten, både via våra facebooksidor och privat. Skrivarkompisar, ”accountability buddies”, kärlekspar (!) och en skrivgrupp som fortfarande träffas varje måndag är resultat av dessa skrivresor. Känner man ändå inte att detta är nog, finns alltid fortsättningskursen.

Foto: Sara Lövestam

Har varit på två kurser nu och det är hands down the bästa jag gjort! Det gäller att vara kvick att boka in sig bara, kurserna blir fulla blixtsnabbt. Är helt osugen på andra skrivarkurser, detta koncept är unikt och i toppklass.

– Frida Walström

Foto: Sarah Fridlund

Går fortfarande i en lyckobubbla, fokuserad & inspirerad, efter helt magiska dagar i Stockholms skärgård.

– Helene Kolseth

Klicka här för att gå direkt till kursanmälan!

kontakt: mianochsara@gmail.com