Om oss

Foto: Anna-Lena Ahlström

Med Mian och Sara blir ett plus ett så oändligt mycket mer än två. Med deras generösa delande av egna erfarenheter fick vi som kursdeltagare insikt och kunskap om att författande kan vara allt. Med en sanslös generositet, hög kompetens och enorm välvilja överträffade Mian och Sara alla mina förväntningar.

– Malin Sellberg

© 2020 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Sara Lövestam är språkvetare och prisbelönt författare med 27 böcker i bagaget: historiska romaner, relationsromaner, spänningsromaner, barn- och ungdomsböcker och flera uppmärksammade böcker om språk.

Teman som återkommer i hennes författarskap är utanförskap, hbtq, människors olika perspektiv och det mänskliga psyket. Hennes romaner är översatta till ett tiotal språk och hon har tilldelats internationella priser.

Sara Lövestam har en bakgrund som sfi-lärare och har varit krönikör i bland annat Svenska Dagbladet, QX, Språktidningen och Lärartidningen. Hon är också känd som domare i Lantzkampen i P1 och som språkexpert i TV4 Nyhetsmorgons inslag Språkakuten.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Mian Lodalen är autodidakten med vass penna och varmt hjärta som skrivit ett tjugotal romaner, barnböcker och faktaböcker. Hon har också medverkat i en rad uppmärksammade antologier och intervjuböcker. Hennes böcker har prisbelönats och översatts till andra språk.

Mian har en bakgrund som alltifrån lokalvårdare till glassbilsförsäljare och har flerårig erfarenhet som journalist och redaktör på bland annat Arbetaren och gaytidningen Reporter.

Vid sidan av författandet arbetar Mian som föreläsare och skriver regelbundet krönikor i bland annat tidningen QX. 

Sedan 1980-talet har Mian varit djupt engagerad i feminism, hbtqi+ – och djurrättsfrågor, vilket också återkommer som tema i flera av hennes verk.

2019 medverkade hon i boken Vi måste prata om 50 tillsammans med Annika Lantz, Cecilia Gustavsson, Anna Lindman och Mari Jungstedt. Hennes senaste roman, Lesbiska ligan, är en hyllad skildring av ett uppmärksammat rättsfall där flera kvinnor på 1940-talet åtalades för samkönat umgänge, vilket på den tiden var kriminaliserat.

Jättefin blandning också av två lärare med två olika författarstilar, det kändes verkligen som att de kompletterade varandra och gav en bred bild av hur en kan göra på olika sätt och hitta sin personliga stil.

– Sandra Lindgren

Foto: Emmy Stenlund

Petra Sandberg Holstensson är vår omtyckta kock som trollar med mat och dessutom själv är författare. Under de flesta av kurserna lagar hon all mat, förutom den middag vi äter på restaurang. All mat är vegetarisk, och har man specialkost utöver det så är Petra en mästare på att anpassa.

Maten var helt fantastisk! Jag uppskattar verkligen att det var vego/veganskt och lagat från grunden. Så otroligt lyxigt och härligt!

– Caro Wikbro Rannberg

Klicka här för att gå direkt till kursanmälan!

kontakt: mianochsara@gmail.com